ПСИХОЛОГ СЪБКА ДЯКОВА-ЧЕХОВИЧ - ПЛОВДИВ - ПСИХОЛОГИЧЕСКИ КОНСУЛТАЦИИ АНАЛИЗИ ПСИХОТЕРАПИИ -  - Психолози - Психотерапевти - психологически консултации психоанализи и психотерапии - Медицина и Фармацевтика
www.harmonia-center.com

Психолог Събка Дякова-Чехович - Пловдив
психолог, писател, автор на книгата "Фитнес за женската душа"

Следвайте ни във ФейсбукАз съм психолог Събка Дякова-Чехович. Завърших Философския факултет във Великотърновския Университет Св. Св. Кирил и Методий, специалност Психология.

Допълнителни курсове и квалификации
- Психодрама- личен опит, ПИ Орфеус, София
- Психоаналитична практика - ПЦ Динамика, София
- Работа с деца и възрастни в кризисни ситуации - Център за работа с деца, София
- Позитивна психотерапия, начален курс - ЦПТ София
- Въведение в НЛП - НЛП Институт София

"Нещата стават по-различни след като ги изречеш на глас"
Херман Хесе

Проблеми, при които мога да Ви помогна
- постоянно чувство на страх, тъга, подтиснатост, липса на жизненост
- депресия, неуравновесеност, емоционални проблеми в общуването
- проблеми в секса, чувство за сексуална непълноценност, ниско самочувствие
- преживявате тежко житейска криза - развод, смяна на работа, раздяла, загуба на близък човек
- имате усещането, че търпите провал в отношенията с децата, партньора, в работата
- ниска самооценка, несправяне с гнева, пагубни пристрастявания, зависимости
- изживявате тежко присъщата за възрастта криза
- или просто не можете да решите какво е важно за Вас, кои са Вашите приоритети

Няма човек, чийто живот да протича безпроблемно. Всеки има трудни периоди на емоционално объркване, болка, безнадежност. Разговорите и съветите на близките винаги са добронамерени, но не винаги помагат, дори често засилват напрежението. В подобни ситуации консултацията с психолог е най-правилното решение. Психологът ще ви помогне да видите проблемите си по нов начин и своето място в тяхното разрешаване. Ще ви помогне да намерите конструктивни пътища за овладяване на ситуация, да възвърнете самочувствието си и радостта от живота.

Как протича визитата при психолога?

• След предварителна уговорка по телефона, в удобно за вас и за мен време.

• Първата среща може да продължи до 90 мин. Всяка следваща е 60 мин.
Първата среща е много важна за нашите отношения. Вие споделяте какво ви води при мен, своята история, болка и проблеми. Кабинетът на психолога е мястото, където вие можете да отприщите всички натрупани, гнетящи ви емоции - гняв, омраза, ревност, страх...всичко онова което ви измъчва. Колкото по-емоционално и истински споделяте болката си, толкова повече вие я разтоварвате.
Съвместно уточняваме целите и желаният резултат от терапията, какви са моите задължения и ангажименти и вашите лични отговорности за да протече процесът успешно.

• Цената се договаря предварително. Тя зависи от конкретният случай както и от продължителността на консултативните срещи.

• Конфиденциалността, доверието и симпатията са основополагащи за нашите отношения. Психотерапията е процес в който двете страни са еднакво активни - аз, като психолог с професионализма и опита си, и вие с личната си житейска история и усилието си да я разберете и оцените по нов, позитивен начин.

• Изключително важна е вашата нагласа и мотивация за психотерапията. Това е процес на емоционално пречистване за вас. Аз не давам готови отговори и решения на проблемите, а помагам и подкрепям вие сами да дойдете до тях.
В случай, че добросъвестно преценя, че аз като психолог не мога да ви бъде от полза, ще ви насоча към колега или съответен специалист.

Книга Фитнес за женската душаБих могла да ви помогна:
Да разбирате и управлявате проблемите си, негативните си чувства и емоции. При състояния на стрес, депресия, емоционални сривове, сексуална непълноценност и неориентираност, хиперактивност, зависимости и др.

Да осъзнаете и овладеете страховете и вътрешните си блокажи. Основна подкрепяща терапия при панически атаки, страхови неврози, психически травми, фобии, безсъние, тревожност.

Да видите и доразвиете силните си страни и да откриете нови - позитивни и печеливши за вас. Ако постоянно сте с чувство за вина, самообвинения, неувереност, тъга, усещане за непълноценност и безперспективност.

Да подобрите самочувствието и увереността в себе си. В моменти на тежки житейски ситуации - смърт на близък човек, развод, раздяла, семейни и професионални проблеми, изневяра на партньор, смяна на работа и др.

Да се научите да вземате решения и намирате алтернативи на поведението си. В решителни и кризисни периоди на избор на професионален път, проблеми с бизнес-партньори, семейни и лични проблеми, проблеми с децата, ако търсите ново начало за себе си в личен и професионален план.

Да почувствате удовлетвореност от себе си и да възвърнете радостта от живота си. Да преодолеете т.н. "криза на възрастта", "криза на смисъла", ако имате спад на емоционалният живот като цяло, липса на мотивация.
Да насочите живота си по нов път и с нови сили в желаната от вас посока.

Всичко е във вашите ръце, а аз протягам ръка за помощ ...Тагове за психолог Събка Дякова-Чехович: психолог пловдив, психолози пловдив, психолози, психолози в Пловдив, психологически консултации, психологическо консултиране, психотерапии, психологическа помощ, консултации с психолог, консултация при депресия, терапия за отслабване, психологичен център за развитие, психологически терапии, психоанализи, психотерапии, депресии, тревожност, страхове, фобии, сексуални проблеми

ПСИХОЛОГИЧЕСКИ КОНСУЛТАЦИИ, АНАЛИЗИ, ПСИХОТЕРАПИИ
Медицина и Фармацевтика - Психолози - Психотерапевти - психологически консултации, психоанализи и психотерапии